Përsëri ultimatum nga Amerika për heqjen e taksës

26.01.2019

Nëse nuk bëhet heqja e taksës 100% nga Qeveria e Kosovës për prodhimet serbe dhe ato bosnje e hercegovina, raportet mes Kosovës dhe Amerikës do të çrregullohen, Ambasada e Amerikës në Prishtinë, disa javë më parë ka bërë një ultimatum për heqjen e taksës, por Qeveria nuk mori masa ndaj heqjes së taksës, kurse përsëri […]

Përsëri ultimatum nga Amerika për heqjen e taksës Foto: Ilustrim

Nëse nuk bëhet heqja e taksës 100% nga Qeveria e Kosovës për prodhimet serbe dhe ato bosnje e hercegovina, raportet mes Kosovës dhe Amerikës do të çrregullohen, Ambasada e Amerikës në Prishtinë, disa javë më parë ka bërë një ultimatum për heqjen e taksës, por Qeveria nuk mori masa ndaj heqjes së taksës, kurse përsëri kjo Ambasadë ka bërë një ultimatum të ri për Qeverinë e Kosovës që të largohet taksa, madje ata thanë se asnjë shtet pa u ballafaquar me pasoja, nuk mund të marrë vendime kundër interesave strategjike të SHBA-së.

Ky ultimatum i ri nga Ambasada Amerikane për heqjen e taksës 100% të prodhimeve serbe dhe bosnje e hercegovina, nëse nuk do të zbatohet ky ultimatum nga Qeveria e Kosovës, atëherë ambasada ka paralajmëruar se do të ketë pasoja shteti i Kosovës, por sipas ministrit Endrit Shala tarifa 100% nuk do të hiqet, ka thënë për “Zërin”.

Po ashtu, Kosova mund ti cenojë raportet me Amerikën nëse taksa nuk do të hiqet ndaj shtetit Serb dhe Bosnje e Hercegovina, por ata thanë se asnjë shtet nuk mund të marrë vendime kundër interesave strategjike të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, pa u ballafaquar me pasoja.

Por, siç shihet Kosova nuk ka ndërmend të heqë taksën 100%, sipas ministrit të tregtisë dhe industrisë, Endrit Shala.

Ai deklaroi se Kosova nuk do ta heqë tarifën ndaj shtetit serb dhe bosnje e hercegovina, për deri sa nuk eleminohen arsyet që e kanë sjellë punën deri tek taksa 100% ndaj tyre.