Përsëri filluan ikjet nga Kosova? Dy Autobusë me të rinjë largohen nga vendi

09.01.2019

Shteti i Kosovës nda dita në ditë është duke u zbrazur nga rinia dhe fuqia puntore, dje në komunën e Kamenicës në ora 21:30 ishte planifikuar nisja e 2 autobusëve me shumë të rinjë në drejtim të shtetit të Kroacisë, për të siguruar një jetë më të mirë. Një banor i Komunës së Kamenicës, z. […]

Përsëri filluan ikjet nga Kosova? Dy Autobusë me të rinjë largohen nga vendi Foto: Ilustrim

Shteti i Kosovës nda dita në ditë është duke u zbrazur nga rinia dhe fuqia puntore, dje në komunën e Kamenicës në ora 21:30 ishte planifikuar nisja e 2 autobusëve me shumë të rinjë në drejtim të shtetit të Kroacisë, për të siguruar një jetë më të mirë. Një banor i Komunës së Kamenicës, z. Qazim Jashari, tha për televizonin T7 se edhe ai e ka përcjellur dje djalin e vëllait të tij për në Kroaci, kjo ikje është bërë për shkak që në Kosovë ka mungesë të vendeve të punës.

Qytetari i kësaj Komune, Qazim Jashari tha se: “Sonte niset djali i vëllait për Kroaci. Pagesat atje janë më të mira se sa këtu. Përveç tij kam edhe të afërm tjerë që kanë udhëtuar jashtë vendit”.

Në shtetin e Kosovës deri më tani janë rreth 800 të rinjë që kanë marrë rrugën drejtë migrimit për të siguruar jetë më të mire. Bëhet e ditur se, migrimi i tyre është duke u bërë në mënyrë leagle, dhe thuhet se vendet e punës është duke i siguruar një kompani ndërmjetësuese nga Kamenica.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=q3Fa5Y265qQ