Për vetëm 4 ditë, inspektorët kanë dënuar 387 persona dhe 29 biznese

Për vetëm 4 ditë, inspektorët kanë dënuar 387 persona dhe 29 biznese
Herolind Bytyçi

17.07.2020 / Lajme

Inspektorati Sanitar i Kosovës njoftoi më 17 korrik se gjatë katër ditëve të kaluara ka kryer 1398 inspektime, për të parë nëse po zbatohet masat e qeverisë së Kosovës për parandalimin e përhapjes së koronavirusit të ri.

Gjatë kësaj periudhe, inspektorët sanitarë kanë lëshuar 387 gjoba për personat fizik, që nuk kanë respektuar masat kundër pandemisë.

“Në vazhdën e inspektimeve, Inspektorati Sanitar për katër ditë të inspektimeve kanë kryer 1398 inspektime. Tek subjektet afariste, kemi shqiptuar 387 gjoba për personat fizik, 29 gjoba për subjekte juridike, 371 vendime për izolim, 29 vendime për të shëruar dhe kemi mbikqyrë 25 varrime të personave që kanë vdekur nga sëmundja COVID-19”, tha kryeinspektori sanitar, Ibrahim Tërshnjaku, në një konferencë për media në Prishtinë.

“Ne nuk do të zmbrapsemi nga kontrollet për respektimin e vendimit të qeverisë së Kosovës. Sepse kështu do ta mundim COVID-19”, tha Tërshnjaku.

RAPORTO