Për dy javë, 2 mijë inspektime dhe 130 gjoba për shkelje të masave anti-COVID

Kryeinspektori sanitar në Kosovë, Ibrahim Tërshnjaku, u lavdërua se numri i të infektuarve në vendin tonë është më i vogël, krahasuar me vendet e rajonit dhe kjo, sipas tij, është edhe si rezultat i angazhimit të inspektorëve në bashkëpunim me Policinë e Kosovës.

14.01.2022 / Lajme

Për dy javë, 2 mijë inspektime dhe 130 gjoba për shkelje të masave anti-COVID
Foto: Ilustrim

Kryeinspektori sanitar në Kosovë, Ibrahim Tërshnjaku, u lavdërua se numri i të infektuarve në vendin tonë është më i vogël, krahasuar me vendet e rajonit dhe kjo, sipas tij, është edhe si rezultat i angazhimit të inspektorëve në bashkëpunim me Policinë e Kosovës.

Në emisionin ‘Edicioni Special’ në Klan Kosova, ai tha se edhe gjatë festave të fundvitit ishte intensifikimi shumë i lartë i inspektimeve, ku nga dymijë kontrolle, iu shqiptuan gjoba 300 subjekteve të gastronomisë, e që kjo, sipas tij, po bëhet për ta ruajtur shëndetin e qytetarëve.


“Duhet të falënderohen inspektorët dhe policia. Për dy javë janë bërë dymijë inspektime, nga 130 inspektorë të angazhuar vetëm për masa antiCOVID”, tha ai.

Tërshnjaku po ashtu u bëri thirrje qytetarëve që t’i lajmërojnë për parregullsitë që i shohin lidhur me mosrespektim të masave dhe se në afat prej 15 minutash do t’i dërgojnë ekipet së bashku me policinë për ta parë gjendjen faktike.

Ai tregoi edhe që intervenuan në një rast parandalimi të tubimit, pas raportimit të qytetarëve.

Pse të shkojmë tek mjeku kur ndihemi mirë?!

Mjekët këshillojnë kontrolle të vazhdueshme mjekësore çdo 6 muaj apo 1 vit në çfarëdo moshe të jeni, mirëpo pas kalimit...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *