Osmani: Serbët e Kosovës “le ta falënderojnë Vuçiqin” që kanë kryetarë shqiptarë

22.04.2024

Presidentja e vendit Vjosa Osmani në Këshill të Sigurimit ka folur edhe në lidhje me referendumin e djeshëm, të pasuksesshëm për largimin e kryetarëve shqiptarë në katër komunat veriore.

Osmani: Serbët e Kosovës “le ta falënderojnë Vuçiqin” që kanë kryetarë shqiptarë Foto: Ilustrim

Për këtë Osmani ka thënë që serbët “duhet ta falënderojnë Vuçiqin”.

“Serbët e Kosovës janë në presion jo nga Qeveria e Kosovës por nga Qeveria e Serbisë. Paramendojeni një politikan serb që la lule në varret e një fëmije të vrarë të pafajshme, e arrestuan dhe e torturuan.

Serbët e Kosovës u detyruan të bojkotojnë zgjedhjet, edhe dje për bojkotin për largim të kryetarëve. Që serbët e Kosovës kanë kryetarë shqiptarë në komunat e tyre, për këtë e kanë Vuçiqin për ta falënderuar.” – ka thënë Osmani