Një pjesë e madhe e infeksioneve me virus në Gjermani shkojnë nga Kosova dhe Turqia

Një pjesë e madhe e infeksioneve me virus në Gjermani mund të gjurmohen tek të kthyerit vetëm nga dy vende: Kosova dhe Turqia.

Të kthyerit nga këto vende përbëjnë 20 për qind të të infektuarve, në Nordrhein-Westfalen edhe më shumë se 50 për qind! Statistikat janë të përfshira nga vëzhgimet e bëra nga komunat.

“Në Essen ne po shohim aktualisht që njerëzit që kthehen nga Ballkani shpesh testohen pozitivë për virusin koronë,” tha kryetari i Lordit të Essen, Thomas Kufen për BILD, përcjell albinfo.ch.

Ai përjashton në mënyrë të qartë një vend pushimesh nga bilanci i tij! “Sidoqoftë, Kroacia nuk është ende një nga vendet me rrezik, megjithëse është treguar se këtu padyshim ekziston një rrezik” shkruan AlbInfo.

Shoqata gjermane e udhëtimeve ua atribuon infeksionet e Kosovës “udhëtimit etnik” – nga njerëz që jetojnë në Gjermani që vizitojnë familjet e tyre në Ballkan. Qytetet nuk janë as në dijeni të shtrirjes së vërtetë të infeksioneve! “Thjesht sepse ne nuk e dimë saktësisht se sa të kthyer ka”, tha kreu i administratës i Dyseldorfit Thomas Geisel (56, SPD) për BILD.

© SuharekaOnline. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.