Nëse nuk i vendosni gomat e dimrit, nga nesër mund të gjobiteni nga policia deri në kaq euro

14.11.2022

Ndërrimi i gomave të verës me ato të dimrit në veturë për të gjithë shoferët do të fillojë nga data 15 nëntor (nesër) dhe do të zgjasë deri më datën 15 mars. Të gjithë drejtuesit e automjeteve pa marrë parasysh kushtet atmosferike, duhet t’i ndërrojnë gomat e verës me ato të dimrit si dhe duhet […]

Nëse nuk i vendosni gomat e dimrit, nga nesër mund të gjobiteni nga policia deri në kaq euro Foto: Ilustrim

Ndërrimi i gomave të verës me ato të dimrit në veturë për të gjithë shoferët do të fillojë nga data 15 nëntor (nesër) dhe do të zgjasë deri më datën 15 mars.

Të gjithë drejtuesit e automjeteve pa marrë parasysh kushtet atmosferike, duhet t’i ndërrojnë gomat e verës me ato të dimrit si dhe duhet të kenë me vete pajisje të tjera dimërore, në të kundërtën do të gjobitën.

Ligji për rregullat e trafikut rrugor parasheh dënime për shoferët që gjatë dimrit, periudhë që përfshin kohën ndërmjet 15 nëntorit dhe 15 marsit, ngasin automjetet e tyre pa pajisje dimërore.

Shoferi, që drejton automjetin pa pajisje dimërore, dënohet për kundërvajtje, me gjobë prej 40 eurosh.

Sipas Ligjit, dënohet për kundërvajtje, me gjobë prej 100 deri në 300 euro, edhe personi juridik apo institucioni publik në emër të të cilit dhe brenda autorizimeve të të cilit ka vepruar shoferi.

Edhe pse ligji i Kosovës për rregullat e trafikut rrugor parasheh ndërrimin e gomave të verës me ato të dimrit nga data 15 nëntor deri 15 mars, ekspertët e ndryshëm ndërkombëtarë thonë se posa temperaturat të bien më pak se 7 gradë, ju duhet t’i vendosni gomat e dimrit për të pasur një fërkim, frenim dhe mbajtje më të mirë.