Ndahen mbi një milion euro për kompensimin e dëmeve në bujqësi

Ndahen mbi një milion euro për kompensimin e dëmeve në bujqësi
Fisnik Sadiku

14.07.2021 / Lajme

Qeveria e Kosovës ka ndarë 1.3 milion euro për kompensimin e dëmeve në bujqësi.

Në një njoftim të Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural thuhet se këtë propozim – vendimin për kompensimin e ka prezantuar ministri i këtij dikasteri, Faton Peci.

“Po ashtu vetëm në dy javët e fundit, janë proceduar për pagesë 1.4 milion euro për 1,554 përfitues në kategorinë e subvencioneve, duke e rritur kështu shifrën e mbështetjes ndaj fermerëve në 2.7 milionë euro”.

“Gjithashtu, në mbledhjen e sotme të Qeverisë është miratuar edhe themelimi i Task-Forcës për Mbrojtjen dhe Shfrytëzimin e Ligjshëm të Pyjeve, si dhe themelimi i Task-Forcës për Mbrojtjen dhe Ruajtjen e Tokës Bujqësore”, thuhet në njoftim.

Test antigjen për COVID-19 vetëm 15€, rezultati brenda 30 minutave

Në Laboratorin “RIOLAB” kryhet testi i shpejtë i antigjenit për COVID-19. Testi i antigjenit përdoret në diagnozën e infeksionit COVID-19....

Lexo më shumë

Të fundit

5

4 orë më parë / Lajme

Parashikimi i motit për ditën sotme