Ministrja e Arsimit: Nuk e tolerojmë abuzimin me fëmijët në institucionet arsimore

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI), Arbërie Nagavci ka theksuar se abuzimet me fëmijë në institucionet edukative e arsimore nuk do të tolerohen.

30.12.2021 / Lajme

Ministrja e Arsimit: Nuk e tolerojmë abuzimin me fëmijët në institucionet arsimore
Foto: Ilustrim

Po ashtu, ajo ka theksuar se prioritet i kësaj ministrie është edhe parandalimi i dhunës ndaj fëmijëve në shkolla.

Ministrja Nagavci ka shtuar se sa i përket kësaj janë duke punuar në këtë drejtim.


“Sa i përket çështjes së kodit etik, janë disa raste me të cilat jemi marrë si raste individuale, referuar edhe rastet për ngacmime apo për dhunën që ka ndodhur ndaj fëmijëve, dhe kjo është një nga prioritetet tona, nuk do të tolerohet asnjë rast kur dikush abuzon me fëmijët në institucionet tona edukativo-arsimore.

Në këtë drejtim do të punohet, ndonëse legjislacioni nuk është se nuk është i përcaktuar në këtë lëmi, por shumë herë ka pasur ngecje në implementimin e tij ose fshehje të rasteve të cilat deri në momentin kur janë bërë publik nga persona të ndryshëm të përfshirë në punë, në shkolla, janë munduar të mbahen si sekrete”, ka thënë Nagavci.

Mundësi e mirë pune, Fabrika e Mobileve “TE NASERI” kërkon 50 punëtorë!

Fabrika e Mobileve ”Te Naseri” e cila gjendet në Zonën Industriale në Shirokë me një eksperiencë të gjatë në prodhimin...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *