Lirohet nga akuzat për krime lufte Naser Oriqi

30.11.2018

Naser Oriqi ishte një udhëheqës ushtarak boshnjak i cili është liruar nga të gjitha akuzat për krime lufte, Oriqi dhe një ushtar i cili ishte nën komandë të tij, të dy janë akuzuar për vrasjen e të burgosurit serb npër fshatra si në Srebrenicës rreth vitit 1992. Para sulmit që serbët e bënin plan të kryenin […]

Lirohet nga akuzat për krime lufte Naser Oriqi Foto: Ilustrim

Naser Oriqi ishte një udhëheqës ushtarak boshnjak i cili është liruar nga të gjitha akuzat për krime lufte, Oriqi dhe një ushtar i cili ishte nën komandë të tij, të dy janë akuzuar për vrasjen e të burgosurit serb npër fshatra si në Srebrenicës rreth vitit 1992.

Para sulmit që serbët e bënin plan të kryenin masakrimin e rreth 8 mijë burra dhe grave boshnjak, tha Deutsche Welle, ishte ndalur në Zvicër 51 vjeçari me urdhërarrest nga shteti i Serbisë kjo ndodhi në vitin 2015. Zvicranët vendosën që ta ekstradojnë në vendin e tij i cili tani për tani po kryhen hetime ndaj tij, i cili Oriqi ishte trupëroja i ish ‘kasapit’ të Ballkanit Sllobodan Millosheviq.

Megjithatë, sot Naser Oriqi lirohet nga të gjitha akuzat për krime lufte dhe akuzat e tjera, vendimin e mori Gjykata Themelore në Sarajevë.