Kurti thotë se qytetarët po shpenzojnë shumë rrymë edhe për shkak se është lirë

Kuvendi i Kosovës është duke e mbajtur seancën e rregullt të radhës, në fjalën e tij kryeministri Albin Kurti ka deklaruar se po diskutojnë për të gjetur ndonjë zgjidhje lidhur me krizën e energjisë elektrike, e që sipas tij po na troket në derë.

13.12.2021 / Lajme

Kurti thotë se qytetarët po shpenzojnë shumë rrymë edhe për shkak se është lirë
Foto: Ilustrim

Kryeministri Kurti theksoi se qytetarët e vendit po shpenzojnë shumë rrymë, kjo edhe për shkak se ajo është e lirë.

Ai ka shtuar se vendi ynë është e fundit në rajon që po e kaplon kjo krizë.


Po ashtu, ai tutje përsëriti se kriza e ka përfshirë gjithë rajonin dhe më gjerë dhe se shtetet po ndërhyjnë në prodhim, konsum dhe tregun e energjisë elektrike.

Kryeministri i Kosov%s, Albin Kurti tha se konsumi i energjisë elektrike është rritur shumë, ndërsa si faktorë përmendi stinën e dimrit, por tha se kjo po ndodh, ndër tjerash, edhe për shkak se energjia elektrike është lirë në Kosovë.

“Konsumi është tejet i madh, edhe për shkak të stinës së dimrit, edhe për shkak se mënyra jonë edhe e punës, edhe e banimit, edhe e jetesës është e organizuar rreth ngrohjes përmes termo-elektranave, por qe besa edhe për shkak se energjia elektrike është lirë dhe konsumi është i kollajshëm”, tha ai.

“Tash kur kërkesa rritet dhe kapacitetet janë të brishta, sigurisht që gjendja rëndohet, por me KEK-un, me KOSTT-in, me ZRRE-në po punojmë ta gjejmë zgjidhjen më të mirë, në mënyrë që të kemi edhe furnizim të qëndrueshëm, por edhe ta zbusim krizën energjietike në të cilën nuk ndodhemi vetëm ne”, deklaroi Kurti.

Themele të sigurta të së ardhmes, N.T.P.SH “HALITI”, gjiganti i ndërtimit në Suharekë

Të investosh në të ardhmen është gjëja më e duhur që çdo person do duhej ta ketë parasysh në secilin...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *