Kosova me më së paku vdekje trafiku në Ballkan

Kosova me më së paku vdekje trafiku në Ballkan
Herolind Bytyçi

27.04.2021 / Lajme

Pavarësisht aksidenteve fatale që raportohen në Kosovë del që vendi ynë është vendi me më së paku aksidente të tilla për 1 milion banorë.

Sipas një raporti “Fatalitetet për vitin 2020 – Statistikat vjetore për Ballkanin Perëndimor”, Kosova po del të jetë më e mira.

Raporti krahasues i statistikave të aksidenteve në trafik për Ballkanin Perëndimor, nxjerr Kosovën me më së paku vdekje për 1 milion banor; për vdekjet në aksidentet e trafikut rrugor për vitin 2020 dhe krahasimin 2010-2020 për 1 milion banorë, vërehet se Kosova krahasuar me vendet e Ballkanit Perëndimor, ka më së paku vdekje.

Këto statistika janë marrë në Kosovë, Shqipëri, Bosnjë e Hercergovinë, Maqedoninë e Veriut , Mali i Zi dhe Serbia.

RAPORTO