Kosova dështoi 8 herë në anëtarësimin në INTERPOL, por Kosova përsëri aplikoi

01.02.2019

Shteti i Kosovës pasi dështoi disa herë që të anëtarësohet ne organizatën më të madhe të Policisë, INTERPOL, së fundmi dështoi në muajin nëntor, por Republika e Kosovës po provon përsëri të anëtarësohet. Në muajin nëntor të vitit të kaluar, u mbajt rivotimi në Asamblenë të Përgjithshme të INTERPOL-it, e cila u zhvillua në Dubai, […]

Kosova dështoi 8 herë në anëtarësimin në INTERPOL, por Kosova përsëri aplikoi Foto: Ilustrim

Shteti i Kosovës pasi dështoi disa herë që të anëtarësohet ne organizatën më të madhe të Policisë, INTERPOL, së fundmi dështoi në muajin nëntor, por Republika e Kosovës po provon përsëri të anëtarësohet.

Në muajin nëntor të vitit të kaluar, u mbajt rivotimi në Asamblenë të Përgjithshme të INTERPOL-it, e cila u zhvillua në Dubai, ku Kosova dështoi, ku mori 68 vota pro, 51 vota kundër dhe 16 abstenime.

Megjithatë, Kosova nuk heqë dorë nga kjo organizatë, INTERPOL, siç duket përsëri Kosova ka dërguar kërkesë tek organizata e policisë, që të anëtarësohet.

Po ashtu, emaile të cilat i siguroi kallxo.com, Ekrem Mustafa, ministri i Punëve të Brendshme dhe kryeministri, Haradinaj thuhet se i kanë dërguar një letër Jürgen Stock, sekretar i INTERPOLIT, për aplikim të Kosovës në organizatën më të madhe të policisë, INTERPOL.

Por, siç dihet Kosova dështoi 8 herë radhazi, që të anëtarësohet në INTERPOL.

Kurse, në lidhje me anëtarësimin e Kosovës në INTERPOL, Qeveria e Kosovës ndau një buxhet, për lobimin në lidhje me anëtarësimin e Kosovës në INTERPOL.