Kosova as këtë vit nuk do të ketë liberalizim të vizave

30.11.2018

Premtimi i zyrtarëve të lartë shtetërorë dhe i BE-së për popullin e Kosovës, për liberalizim të vizave në zonën Schengen shihet çartë se është një mashtrim, me 7 dhjetor ‘Këshilli i Ministrave të BE’ me këtë datë është mbledhja e fundit për këtë vit për përbërjen e ministrave të Punëve të Brendshme. Para këtij takimi […]

Kosova as këtë vit nuk do të ketë liberalizim të vizave Foto: Ilustrim

Premtimi i zyrtarëve të lartë shtetërorë dhe i BE-së për popullin e Kosovës, për liberalizim të vizave në zonën Schengen shihet çartë se është një mashtrim, me 7 dhjetor ‘Këshilli i Ministrave të BE’ me këtë datë është mbledhja e fundit për këtë vit për përbërjen e ministrave të Punëve të Brendshme.

Para këtij takimi 3 organet e BE: Komisioni, Parlamenti dhe Këshilli, ende nuk kanë dalë me një dokument të përbashkët për liberalizim të vizave, e cila kjo shihet çartë se është një mashtrim për popullin e Kosovës për premtimin se në fund të vitit do të bëhet liberalizimi i vizave i cili ky premtim është bërë nga zyrtarët e lartë shtetërorë dhe BE-së.