Komandanti i NATO-s mbështeti krijimin e Ushtrisë

21.12.2018

Komandanti i Forcave të përbashkëta të NATO-s në Napoli, mbështeti transformimin e FSK-së në Ushtri, admiral James Foggo takoi të enjten ambasadorin e SHBA-së në Kosovë, Philipp Kossnet tha se ne jemi duke e mbështetur Forcën e Sigurisë së Kosovës tashmë është Ushtri, njoftoi Ambasada e Amerikes në Kosovë. Kossnet gjatë takimit me komandantin e […]

Komandanti i NATO-s mbështeti krijimin e Ushtrisë Foto: Ilustrim


Komandanti i Forcave të përbashkëta të NATO-s në Napoli, mbështeti transformimin e FSK-së në Ushtri, admiral James Foggo takoi të enjten ambasadorin e SHBA-së në Kosovë, Philipp Kossnet tha se ne jemi duke e mbështetur Forcën e Sigurisë së Kosovës tashmë është Ushtri, njoftoi Ambasada e Amerikes në Kosovë.

Kossnet gjatë takimit me komandantin e forcave të përbashkëta të NATO-s në napoli, me admiralin James Foggo. Komandanti i NATO-S konfirmoi mbështetjen e SHBA-së për FSK-në, këtë njoftim e bëri të ditur Ambasada Amerikane në llogarin e tyre zyrtare në Facebook.

Siç është e ditur, SHBA-të gjithmonë kanë mbështetur veprimet që i ka bërë Kosova, po ashtu edhe transformimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK), Shtetet e Bashkuara e mbështetën këtë veprim dhe si shenjë respekti i dhuroi Ushtrisë së Kosovës 25 automjete ushtarake ‘HUMVEE’.

Ndërsa, shteti që ishte kundër transformimit të FSK-së në Ushtri të Kosovës ishte Serbia e cila është shteti fqinjë i Kosovës, njëkohësisht Serbia është edhe armiku i Kosovës.