Këta janë 120 deputetët e legjislaturës së re në Kuvendin e Kosovës

Këta janë 120 deputetët e legjislaturës së re në Kuvendin e Kosovës

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), mëngjesin e së shtunës ka bërë certifikimin e rezultateve përfundimtare të zgjedhjeve të 14 shkurtit.

Nga certifikimi i këtyre rezultateve, Vetëvendosje prin me 50,28 përqind apo 438 mijë e 335 vota duke lënë pas PDK-në me 148285 vota apo 17% dhe LDK-në me 110985 apo 12,73%.

Poashtu, bëhet e ditur se Vetëvendosje ka siguruar 58 ulëse në Kuvendin e Kosovës, PDK-ja 19 ulëse, LDK-ja 15 ulëse, AAK-ja 8 ulëse, ndërsa Lista Serbe 10 ulëse.

Këta janë 120 deputetët e legjislaturës së re të Kuvendit të Kosovës:

RAPORTO