Kërkohet që të shkarkohet ministri i MASHT-it, nesër të gjitha universitetet në grevë

28.01.2019

Sot, është mbajtur një mbledhje, nga rektorët e universiteteve publike, ku njoftuan se nga nesër të gjitha universitetet të cilat janë publike do të zhvillohet grevë të përgjithshme po ashtu do të ketë edhe protesta, deri sa të plotësohen kërkesat e tyre, për arsye që Qeveria e Kosovës nuk po merr asnjë masë. Fadil Millaku, […]

Kërkohet që të shkarkohet ministri i MASHT-it, nesër të gjitha universitetet në grevë Foto: Ilustrim

Sot, është mbajtur një mbledhje, nga rektorët e universiteteve publike, ku njoftuan se nga nesër të gjitha universitetet të cilat janë publike do të zhvillohet grevë të përgjithshme po ashtu do të ketë edhe protesta, deri sa të plotësohen kërkesat e tyre, për arsye që Qeveria e Kosovës nuk po merr asnjë masë.

Fadil Millaku, zëvendës kryesuesi i kësaj konference, deklaroi se vendimi i sotshëm ka ardhur për arsye të veprimeve të fundit të Agjencisë Kosovare për Akreditim për mbylljen e programeve.

Po ashtu, është kërkuar që ministri i arsimit, Shyqiri Bytyqi të shkarkohet nga organet kompetente, dhe gjithë anëtarët e AKA-së që të shfuqizohet ky vendim që kanë marrë ata.

Ndërsa, Millaku tha se me ministrin Bytyqi nuk do të kemi më kontakte, ku ai kërkoi edhe takim me krerët e insitucioneve që të zgjidhet problemi i kësaj situate.