Kërkesat e gastronomëve dhe të hotelierëve dëgjohen nga MSH-ja

Sot, pas shumë kërkesave e presioneve të bëra ndaj Institucioneve të Qeverisë së Republikës së Kosovës, dhe pas organizimit të protestës së djeshme, më në fund nga Ministria e Shëndetësisë janë ftuar në takim përfaqësuesit e Odës së Hotelierisë dhe Turizmit të Kosovës (OHTK) dhe ata të Shoqatës së Gastronomëve të Kosovës (SHGK), me ç’rast morën pjesë kryetari i OHTK-së Hysen Sogojeva, drejtori i departamentit të Estradës Afrim Muçiqi dhe përfaqësuesi i Shoqatës së Gastronomëve Arian Vranica.

16.12.2021 / Lajme

Kërkesat e gastronomëve dhe të hotelierëve dëgjohen nga MSH-ja
Foto: Ilustrim

Përfaqësuesit e OHTK-së dhe SHGK-së para ministrit të Shëndetësisë, Rifat Latifi i parashtruan të gjitha kërkesat që këto organizata përfaqësojnë dhe e njoftuan që deri më tani nuk kanë pasur përkrahje as financiare apo lehtësim të masave AntiCovid, në mënyrë që bizneset hoteliere/turistike të ushtrojnë veprimtaritë e tyre.

Sipas njoftimit, ministri Latifi i ka dëgjuar këto kërkesa dhe ka premtuar se do t’i delegojë ato për t’i shqyrtuar dhe brenda një afati kohor 24 orësh deri në 48 orësh do të përgjigjën me vendimin përfundimtarë për këto kërkesa.


“Deri atëherë mbetemi në pritje dhe me shpresë që këto kërkesa të miratohen dhe të na kumtohen vendimet përfundimtare në mënyrë që të gjitha sektorët e hotelierisë dhe gastronomisë gradualisht të fillojnë punën”, thuhet në fund të njoftimit nga OHTK dhe SHGK. 

Mundësi e mirë pune, Fabrika e Mobileve “TE NASERI” kërkon 50 punëtorë!

Fabrika e Mobileve ”Te Naseri” e cila gjendet në Zonën Industriale në Shirokë me një eksperiencë të gjatë në prodhimin...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *