Iku të nxehtit bashkë me gushtin, reshje shiu dhe stuhi të forta na presin

Iku të nxehtit bashkë me gushtin, reshje shiu dhe stuhi të forta na presin
Çlirim Gashi

17.08.2019 / Lajme

I nxehti përvëlues na ka shoqëruar përgjatë 2 muajve të fundit ku temperatuarat kanë shënuar mbi 40 gradë.

E e gjitha kjo nxehtësi afrikanë pritet të marre fund shumë shpejt pasi moti në Kosovë do pësojë disa ndryshime të mëdha.

Sistemet e motit të keq, për shkak të lëvizjes së tyre të ngadaltë, mund të shkaktojnë përmbytje dhe rrëshqitje të dheut.

Gjatë vjeshtës, rreziku i stuhive të forta do të fillojë të ulet, por do të ketë akoma reshje shiu, frekuenca më e lartë e reshjeve do jetë në tetor dhe nëntor.

Ky mot ka të ngjarë të ketë një ndikim negativ në bujqësi dhe aktivitete në natyrë.

Sipas temperaturave, tetori dhe nëntori do të jetë i freskët, por jo i acartë si dhjetori e janari.

RAPORTO