Hoti: Nëse MSH edhe IKSHPK kërkojnë shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme do ta kërkoj miratimin e juaj

Hoti: Nëse MSH edhe IKSHPK kërkojnë shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme do ta kërkoj miratimin e juaj
Herolind Bytyçi

09.07.2020 / Lajme

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka thënë se nëse vlerëson Ministria e Shëndetësisë dhe Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik të shpllaet gjendje e jashtëzakonshme në vend, do të kërkoj nga deputetët miratimin e tyre.

Hoti tha se situata epidemiologjike në Kosovë është e menaxhueshme, shkruan IndeksOnline.

“Jam marrë disa vendime që u shpallën jokushtetuese në qeverinë e kaluar për këtë kemi kërkuar gjendje të jashtëzakonshme si partner në qeveri.

Unë jam në konsultim të ngushtë me IKSHPK-në dhe me komitetin dhe udhëheq kryeministri dhe unë nuk do të hezitoj të vij para jush e të kërkoj shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme, nëse këtë e kërkon Ministria e Shëndetësisë edhe IKSHPK.

Jemi duke e menaxhuar situatën, numri është në rritje sikurse edhe në rajon.

Jemi në proces të riorganizimit komplet të klinikave për të krijuar shtrerërë shtesë”, ka thënë ai.

RAPORTO