Haradinaj e pranon se ligji për pagat i zgjidh problemet e grevave

28.01.2019

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj është duke u përballur me shumë probleme të grevave, që shumë sektorë si të arsimit, shëndetësisë, kanë organizuar grevë për shkak të ligjit të pagave, që ti rritet koeficienti i pagave, kurse Ramush Haradinaj tha se këto probleme do të rregullohen me miratimin e ligjit për pagat. Këto […]

Haradinaj e pranon se ligji për pagat i zgjidh problemet e grevave Foto: Ilustrim

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj është duke u përballur me shumë probleme të grevave, që shumë sektorë si të arsimit, shëndetësisë, kanë organizuar grevë për shkak të ligjit të pagave, që ti rritet koeficienti i pagave, kurse Ramush Haradinaj tha se këto probleme do të rregullohen me miratimin e ligjit për pagat.

Këto greva thuhet se janë duke u bërë për shkak të mos kënaqësisë së ligjit për paga, po ashtu thuhet se po bëhet sheklja e të drejtave të atyre sektorëve, ku Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës, sot bëhen tre javë që kanë hyrë në grevë për arsye që të rritet koeficienti i pagave deri në 30%.

Ramush Haradinaj në një konferencë për media tha se: “Grevat janë rezultat i ligjit, të gjithë i kuptoj, të gjithë po kërkojnë pozicion më të mirë në këtë ligj. Ata kanë frikë, sepse në Kosovë nuk ka pasur një ligj të tillë, tashmë 20 vjet”.

Ndërsa, në grevë kanë hyrë edhe kirurgët që nga 17 Dhjetori i vitit të kaluar që bëhen më shumë se një muaj nga hyrja në grevë, ku më pas i’u është bashkangjitur kësaj greve edhe ortopedët, po ashtu grevë kanë paralajmëruar edhe shërbyesit civil, kurse ligji për paga është në fazën e shqyrtimit parlamentar.