Greva në arsim, orët e humbura nuk zbatohen!

22.01.2019

Edhe pse profesorët universitarë kanë paga më të larta se të nivelit fillor e të mesëm, ata kanë thënë se kërkesa e përgjithshme është rritja e koeficientit. Por, shkaku i grevës vazhdojnë të pësojnë edhe fëmijët e ciklit të ulët dhe të mesëm. Klasa e parë deri në të katërtën, në ditë i mban 5 […]

Greva në arsim, orët e humbura nuk zbatohen! Foto: Ilustrim

Edhe pse profesorët universitarë kanë paga më të larta se të nivelit fillor e të mesëm, ata kanë thënë se kërkesa e përgjithshme është rritja e koeficientit.

Por, shkaku i grevës vazhdojnë të pësojnë edhe fëmijët e ciklit të ulët dhe të mesëm.

Klasa e parë deri në të katërtën, në ditë i mban 5 orë mësimi dhe për 7 ditë të grevës llogaritet se nxënësit kanë humbur 35 orë mësimi dhe shumë njësi mësimore.

Ndërkaq, cikli i mesëm i ulët, ose klasa e pestë deri në të nëntën, në ditë mban 6 orë, që i bie se nxënësit kanë humbur 42 orë mësimi.

Mësimdhënësit kanë thënë se nëse greva ndërpritet shpejt, do të mundohen t’i kompensojnë njësitë mësimore, megjithëse kjo nuk do të bëhet në fundjavë, por vetëm gjatë mësimit të rregullt.

Por, nëse greva vazhdon, ata thonë se nuk do të arrijnë ta kompletojnë fare plan-programin mësimor të një viti.

Zyrtarë të SBASHK-ut, kanë konfirmuar se orët e humbura nuk do të zëvendësohen.

Sipas SBASHK-ut, në të gjitha komunat e Kosovës nuk po mbahet mësimi, derisa në Deçan, që u paralajmërua se u ndërpre greva, Sindikata thotë se mësimi është mbajtur vetëm në shkollën fillore të Glloxhanit.