Edhe sindikata e shëndetësisë i mbështetë kërkesat e SBASHK-ut

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës e përkrah plotësisht kërkesën e Sindikatës të Bashkuar të Arsimit Shkencës dhe Kulturës për të mbajtur protestë.

12.11.2021 / Lajme

Edhe sindikata e shëndetësisë i mbështetë kërkesat e SBASHK-ut
Foto: Ilustrim

Në njoftimin e FSShK-së thuhet se kërkesat e njëjta si SBASHK-u i kanë parashtruar edhe ata në protestën e fundit që e kanë mbajtur më 8  nëntor.

“FSSHK në koordinim me Sindikatat e tjera  menjëherë pas zgjedhjeve lokale do t’i adresohet  Qeverisë me kërkesën e njëjtë që Sindikatat të përfshihen në proces të hartimit të Projektligjit për Paga në sektorin publik  dhe që i njëjti të implementohet me buxhetin e vitit 2022”.


“Qeveria edhe njëherë ka treguar se nuk i përfill punëtorët shëndetësor respektivisht të punësuarit në institucione publike duke ia dërguar Projektligjin për paga në sektorin publik për komente menaxhmenteve të institucioneve e jo përfaqësuesve të punëtorëve të cilët me kohë kanë reaguar për transparencë dhe bashkëpunim në hartim të këtij Projektligji”.

“Në fund njoftim për punëtorët shëndetësor Projektligji i cili po qarkullon tek menaxhmentet nuk është i plotësuar me shtojcën respektivisht Aneksin,nuk dihet  se me cilin koeficient janë përllogaritur pagat, andaj ne të gjithë së bashku duhet të jemi unik dhe të mos lejojmë që fatin tonë ta përcaktojnë të tjerët”, thuhet në njoftim.

Themele të sigurta të së ardhmes, N.T.P.SH “HALITI”, gjiganti i ndërtimit në Suharekë

Të investosh në të ardhmen është gjëja më e duhur që çdo person do duhej ta ketë parasysh në secilin...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *