Edhe qytetarët duan zgjedhje

Përveç subjekteve politike, duket se edhe qytetarët janë pro zgjedhjeve të jashtëzakonshme në vend.

Në  një anketë në të cilën kanë votuar 1224 respodentë. Ata kanë votuar nëse duhet të ketë zgjedhje apo jo.

Janë 887 respodentë ose 72 përqind, që kanë votuar pro zgjedhjeve dhe 312 ose 25 përqind që kanë votuar kundër zgjedhjeve të jashtëzakonshme, që pritet të mbahen pas disa muaj.

Por janë edhe 25 respodentë ose 2 përqind, që kanë votuar se nuk e dinë.

Përndryshe, Presidentit të Kosovës, Hashim Thaçit, në konsultim me subjektet politike i mbetet të caktojë datën e zgjedhjeve të jashtëzakonshme.

RAPORTO