[E FUNDIT] Rriten pagat e mësimdhënësve, greva (nuk)vazhdon!

20.01.2019

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj është deklaruar pas takimit që pati me përfaqësuesit e Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës. Haradinaj ka deklaruar se në takimin që pati me kryetarin e SBASHK-ut, Rrahman Jashari dhe ministrin e Arsimit, Shyqyri Bytyqi kanë propozuar rritjen e pagave. Haradinaj ka thënë se ka ndodhur një rritje […]

[E FUNDIT] Rriten pagat e mësimdhënësve, greva (nuk)vazhdon! Foto: Ilustrim

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj është deklaruar pas takimit që pati me përfaqësuesit e Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës.

Haradinaj ka deklaruar se në takimin që pati me kryetarin e SBASHK-ut, Rrahman Jashari dhe ministrin e Arsimit, Shyqyri Bytyqi kanë propozuar rritjen e pagave.

Haradinaj ka thënë se ka ndodhur një rritje substanciale e pagave dhe se kjo rritje është votuar në Komisioni për Buxhet nga të gjitha partitë.

Për mësimdhënësit e Shkollave të Mesme paga e tanishme është 597.8 euro, pra ka 74 euro rritje page.

Për mësimdhënësit në fillore rritja është nga 479 euro sa është aktualja në 529 euro, pra rritja është 46 euro, raporton Indeksonline.

Për mësimdhëniet në arsimin parashkollor nga 447 në 501.9 euro.

I pyetur nëse greva do të ndërprehet Haradinaj tha se këtë duhet ta vendosë këshilli grevistë.