Deputeti nga Suhareka, Salih Zyba kërkon fillimin e procedurave për shkarkimin e Thaçit

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Sali Zyba përmes një postimi në Facebook, ka kërkuar që të fillohet iniciativa në Kuvendin e Kosovës për shkarkimin e presidentit, Hashim Thaçi.

Sipas tij, presidenti nuk po përfaqëson interesat dhe rolin unifikues kushtetues.

“Duke marrë për bazë shqetësimet dhe dyshimet e qytetarëve që Presidenti nuk po përfaqëson interesat dhe rolin unifikues kushtetues”.

“Në konsultim me mjek të fushës, marrë për bazë edhe paraqitjen publike në komisionin hetimor parlamentar, si deputet, e konsideroj të rëndësishme dhe të ngutshme iniciativën parlamentare për zbatim të nenit 91 pika 2 e Kushtetutës”.


© SuharekaOnline. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.