Dardan Gashi braktisë ‘Listën Rugova, kalon në NISMA

Dardan Gashi braktisë ‘Listën Rugova, kalon në NISMA

Zëvendës-kryeministri i katërt në detyrë i Kosovës dhe njëherit ministri i Diasporës, Dardan Gashi, ka braktisur ‘Listën Rugova’ pas disa viteve.

Dardan Gashi ka kaluar në partinë NISMA të Fatmir Limajt, parti kjo që ati i ka ofruar pozitën e nënkryetarit të partisë.

Metro mëson se Gashi ka kaluar në NISMA pasi që ‘Lista Rugova’ e udhëhequr nga djali i ish-presidentit Ibrahim Rugova janë pajtuar që të ritkthehen në LDK, ky vendim nuk i ka pëlqyer Gashit.

Gashi përndryshe nuk ka marrëdhënie të mira dhe të besueshme me Isa Mustafën, ky i fundit nuk ka pranuar që ai të rikthehet në LDK.

Ukë Rugovës tani në LDK është zgjedhur si anëtar në Këshillin e Përgjithshëm të kësaj partie i cili do të voton më vonë për anëtarët e tjerë të partisë.

Lista Rugova është themeluar 2009 e udhëhequr nga Ukë Rugova, ajo fillimisht kishte garuar me AAK’në, pastaj me LDK’në përmes Teuta Rugovës. Kjo listë ka qenë dy herë pjesë e koalicionit qeverisës duke u përfaqësuar me ministra dhe zëvendësministra.

RAPORTO