BSPK paralajmëronë grevë të përgjithshme në Kosovë

21.01.2019

Ky fillimvit, për Kosovën ka filluar me greva, në grevë janë: Personeli mjeksor, Ortopedët, Mësimdhënësit, ku është paralajmëruar që do të ketë grevë të përgjithshme në Kosovë, tani Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, përmes një komunikate ka thënë se mbështetë kërkesat e të gjithë sindikalistëve. Përmes një komunikate për media BSPK, deklaroi se ne […]

BSPK paralajmëronë grevë të përgjithshme në Kosovë Foto: Ilustrim

Ky fillimvit, për Kosovën ka filluar me greva, në grevë janë: Personeli mjeksor, Ortopedët, Mësimdhënësit, ku është paralajmëruar që do të ketë grevë të përgjithshme në Kosovë, tani Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, përmes një komunikate ka thënë se mbështetë kërkesat e të gjithë sindikalistëve.

Përmes një komunikate për media BSPK, deklaroi se ne i mbështesim kërkesat e të gjithë sindikalistëve të federatave/sindikatave në kuadër të BSPK-së që kanë të bëjnë me Draft Ligjin e Pagave.

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK), po ashtu deklaroi se Qeveria e Kosovës të zgjidhen sa më shpejtë çështjet e adresuara nga sindikatat, në të kundërtën do të ndërmarrin veprime të përgjithshme sindikale deri në realizimin e kërkesave të punëtorëve.

BSPK paralajmëroi se “Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, përmes kësaj komunikate kërkon nga Qeveria e Kosovës dhe akterët kompetent që sa më shpejtë çështjet e adresuara nga sindikatat të zgjidhen, në të kundërtën do detyrohemi që të ndërmarrim veprime të përgjithshme sindikale në kuadër të BSPK-së për realizmin e kërkesave të punëtoreve, gjithmonë duke u mbështetur në të drejtat që i jep Ligji mbi Organizmin Sindikal dhe Ligji mbi Grevat”.