Autostrada Prishtinë-Merdare 240 milionë euro

20.12.2018

Në datën 20 Dhjetor 2018 është bërë prezantimi preliminar i studimit të fizibilitetit për autostradën Prishtinë-Merdare. Autostrada Prishtinë-Merdare do të jetë rreth 27 kilometra, kurse projekti do të kushtojë rreth 240 milionë euro së bashku me TVSH. Ministri i Infrastrukturës, Palë Lekaj ishte sot në këtë prezantim, i cili shprehi se për ndërtimin e kësaj […]

Autostrada Prishtinë-Merdare 240 milionë euro Foto: Ilustrim

Në datën 20 Dhjetor 2018 është bërë prezantimi preliminar i studimit të fizibilitetit për autostradën Prishtinë-Merdare.

Autostrada Prishtinë-Merdare do të jetë rreth 27 kilometra, kurse projekti do të kushtojë rreth 240 milionë euro së bashku me TVSH. Ministri i Infrastrukturës, Palë Lekaj ishte sot në këtë prezantim, i cili shprehi se për ndërtimin e kësaj autoudhe do të punojmë që ta përfshijmë në pasqyrat financiare për vitin e ardhshëm.

Lekaj tha se për këtë projekt kemi marrë mbështetje fillestare në Konferencën e Berlinit, po ashtu ne do të aplikojmë edhe në fonde tjera për ta financuar këtë projekt, Pal Lekaj tha se rruga do ti ketë 4 korsi dhe 3 hyrje-dalje e cila i përshin një në dalje të Prishtinës, tjetrën në dalje të Podujevës dhe e fundit në Merdare.