Austriakët nuk u ‘besojnë’ shifrave zyrtare të Kosovës, ato ndoshta janë “dhjetë herë më të larta”

Austriakët nuk u ‘besojnë’ shifrave zyrtare të Kosovës, ato ndoshta janë “dhjetë herë më të larta”
Herolind Bytyçi

27.07.2020 / Lajme

Franz Allerberger nuk u beson numrave zyrtar të rasteve me COVID-19 në rajonin e Ballkanit, ato ndoshta janë “dhjetë herë më të larta”.

Franz Allerberger, Shefi i Mjekësisë Njerëzore në Agjencinë e Sigurisë Ushqimore, tani po supozon një normë 50% të infeksionit në vende si Kosova ose Bullgaria, transmeton SuharekaOnline.

Ai nuk u beson shifrave zyrtare në rajonin e Ballkanit, ato ndoshta janë “dhjetë herë më të larta”, tha ai për <<OE24.at>>.

Sipas tij në vendet e Ballkanit një në dy persona është i infektuar.

Paralajmërimet e udhëtimit
Sipas shifrave nga Complexity Science Hub (CSH) Vjenë, Bullgaria regjistroi rreth 10.400 persona të infektuar, Rumania 45,000, Serbi 23.700, Mali i Zi 2.800, Shqipëria 4.800, Maqedonia Veriore 10,000, Bosnja-Hercegovina 10,000 dhe Kosova 7.100.

Në funksion të sezonit të pushimeve, Qeveria Federale lëshoi ​​paralajmërime të udhëtimit për vendet në Ballkanin Perëndimor (Serbi, Mali i Zi, Shqipëria, Maqedonia e Veriut, Bosnje-Hercegovina dhe Kosova), si dhe Bullgaria dhe Rumania.

RAPORTO