Armend Muja në RTV Dukagjini, VV fiton zgjedhjet

Ashtu siç kemi njoftuar, profesori Armend Muja në RTV Dukagjini për herë të parë ka përdorur një metodë të re për të projektuar fituesin e zgjedhjeve parlamentare të Kosovës.

Projeksioni i  Mujës bazohet në disa pika ku është krijuar ideja si po orientohet opinioni publik.

  1. Matja shkallës së organizimit të partive politike dhe numrat që kanë në terren.
  2. Janë matur mesataret e sondazheve.
  3. Matja e sjelljes së votuesve në rrjetet e kërkimit
  4. Analiza demokrafike

Muja thotë se në bazën e këtyre katër parametrave Vetëvendosje ka dalë fituese e zgjedhjeve.