Apel për parandalimin e zjarrvënies, është vepër penale dhe sanksionohet me ligj

Ministria e Punëve të Brendshme dhe Administratës Publike ka apeluar qytetarët të jenë të kujdesshëm e të shmangin të gjithë shkaktarët e mundshëm të zjarrit, në prag të sezonit të verës që supozohet se ndikon në rritjen e rrezikut për shfaqjen e zjarreve.

“Të nderuar qytetarë, jemi duke hyrë në sezonin e verës që supozohet se do të karakterizohet me temperatura të larta të ajrit të cilat ndikojnë në rritjen e rrezikut për shfaqjen dhe zgjerimin e vrullshëm të zjarreve në sipërfaqe të hapura, malore dhe fushore.

Me qëllim të evitimit të rrezikut nga zjarri, mbrojtjes të jetës së qytetarëve, të pronës, shtazëve dhe ambientit, apelojmë që të jemi të gjithë të kujdesshëm dhe vigjilent për shmangien e të gjithë shkaktarëve të mundshëm të zjarrit, vërejtjen dhe lajmërimin me kohë, si dhe të ndihmojmë në shuarjen e zjarrit” thuhet ndër tjera në apelin e ministrisë.

  • Informimin mund ta bëni në Qendrën Operative Emergjente, nëpërmjet numrit unik (integruar) emergjent – 112 (këtë numër emergjent – 112 mund ta thirrni dhe merrni, pa prefiks, nga cili do qoftë vend apo pozitë në Republikën e Kosovës). Gjithashtu mund të thirrni edhe në këta numra:
  • Njësinë  profesionale të Zjarrfikësve dhe Shpëtimit në numrin e telefonit 193,
  • Policinë e Kosovës, në numër të telefonit   192,
  • Ndihmën e shpejtë, në numër të telefonit   194

Të gjitha thirrjet janë pa pagesë
ZJARR- VËNIET E QËLLIMTA,  SI  DHE  ATO TË SHKAKTUARA NGA PAKUJDESIA, JANË VEPËR PENALE DHE SANKSIONOHEN ME LIGJ.

RAPORTO