Alarmohet Serbia pas transformimit të ushtrisë së Kosovës

05.12.2018

Presidenti i Serbisë, Aleksander Vuçiç, njoftoi se nëse votohet me 14 dhjetorë transformimi i FSK-së në Ushtri, nuk e di se çfarë do të ndodhë me 15 dhjetor në Kuvendin e Kosovës. Aleksandar Radiç thotë se për Serbinë, kjo do të kapërdihet rëndë, palët në proces nuk do të duhej të pengojnë njëra-tjetrën. Ndërsa Çekia […]

Alarmohet Serbia pas transformimit të ushtrisë së Kosovës Foto: Ilustrim

Presidenti i Serbisë, Aleksander Vuçiç, njoftoi se nëse votohet me 14 dhjetorë transformimi i FSK-së në Ushtri, nuk e di se çfarë do të ndodhë me 15 dhjetor në Kuvendin e Kosovës. Aleksandar Radiç thotë se për Serbinë, kjo do të kapërdihet rëndë, palët në proces nuk do të duhej të pengojnë njëra-tjetrën.

Ndërsa Çekia e ka përkrahur Kosovën për transformimin e FSK-së në Ushtri, “Është një sfidë politike dhe e sigurisë për Serbinë dhe do të jetë një goditje e fuqishme pasi vërteton edhe një element të shtetësisë. Por, nuk pajtohem me paranoiakët që shohin se do të rrënohet siguria për shkak të vendimeve të Kuvendit të Kosovës”.