131 pacientë në trajtim nga COVID-19 në spitalet e Kosovës, 7 në Prizren

131 pacientë në trajtim nga COVID-19 në spitalet e Kosovës, 7 në Prizren
Çlirim Gashi

04.06.2021 / Lajme

Në bazë të raportimeve nga klinikat COVID të Qendrës Klinike Universitar të Kosovës dhe spitaleve të përgjithshme, në trajtim janë 131 pacientë, prej tyre 54 të konfirmuar me COVID-19 pozitivë. 3 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore, kurse 96 me oksigjeno-terapi.

Në QKUK janë të shtrirë 87 pacientë, 2 prej tyre në gjendje të rënduar, 27 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë, 71 me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave: Klinika Infektive, 26 pacientë, Klinika e Pulmologjisë, 61 pacientë.

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 44 pacientë, 27 të konfirmuar pozitivë, 25 me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme: Spitali i Prizrenit, 7 pacientë, Spitali i Gjakovës, 4 pacientë, Spitali i Pejës, 16 pacientë, Spitali i Gjilanit, 8 pacientë, Spitali i Ferizajt, 2 pacientë, Spitali i Mitrovicës, 2 pacientë, Spitali i Vushtrrisë, 5 pacientë.

LEXO EDHE:  Një rast i ri me COVID-19 në Suharekë, 9 në tërë Kosovën
RAPORTO