122 pacientë në trajtim nga COVID-19 në spitalet e Kosovës, 4 në Prizren

122 pacientë në trajtim nga COVID-19 në spitalet e Kosovës, 4 në Prizren
Çlirim Gashi

07.06.2021 / Lajme

Sipas raportit të datës 7 qershor 2021, në klinikat COVID të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 122 pacientë.

Prej tyre, 36 janë të konfirmuar me COVID-19, 3 janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 91 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 85 pacientë: 1 pacientë është në gjendje të rënduar, 15 janë të konfirmuar me Sars Cov-2, 69 janë me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave: Klinika Infektive, 25 pacientë, 1 është në gjendje të rëndë, Klinika e Pulmologjisë, 60 pacientë.

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 37 pacientë: 21 të konfirmuar pozitivë, 22 me oksigjeno-terapi, 2 në gjendje të rëndë.

LEXO EDHE:  Një rast i ri me COVID-19 në Suharekë, 9 në tërë Kosovën

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme: Spitali i Prizrenit, 4 pacientë, Spitali i Gjakovës, 4 pacientë, Spitali i Pejës, 14 pacientë, Spitali i Gjilanit, 4 pacientë, Spitali i Ferizajt, 1 pacientë, Spitali i Mitrovicës, 4 pacientë, Spitali i Vushtrrisë, 6 pacientë.

RAPORTO