Maskota e Euro 2024 – “Albärt”, inkurajon dashurinë për futbollin

13.06.2024

Maskota zyrtare për Kampionatin Evropian UEFA 2024 është një ariu i quajtur “Albärt”. Ai u zgjodh pas një votimi të zhvilluar ndër përdoruesit e UEFA.com dhe nxënësit nëpër shkolla të Evropës, përmes programit UEFA Football in Schools.

Maskota e Euro 2024 – “Albärt”, inkurajon dashurinë për futbollin Foto: Ilustrim

“Albärt” simbolizon frymëzimin për fëmijët në të gjithë Evropën për të qenë aktivë dhe për të inkurajuar dashurinë për futbollin dhe vlerat e tij.

“Albärt” u prezantua për herë të parë para tifozëve gjermanë në një ndeshje miqësore të kombëtares gjermane kundër Kolumbisë më 20 qershor, por bëri debutimin e tij atë mëngjes në një shkollë fillore në Gelsenkirchen.

Phillip Lahm, drejtori i turneut EURO 2024, ka shprehur se si prind, e di sa e rëndësishme është të stimulosh imagjinatën e fëmijëve dhe me lansimin e maskotës së turneut, shpreson të krijojë një karakter argëtues dhe të pëlqyeshëm që do t’i frymëzojë ata të gëzojnë lojën e futbollit.

Është e mrekullueshme të shohësh UEFA-n që frymëzon gjeneratën e ardhshme për të ndërtuar vetëbesim, për të jetuar një stil jetese aktiv dhe për të kuptuar rëndësinë e frymës së ekipit – të gjitha mësimet e rëndësishme të jetës që do t’i formojnë të ardhmen e tyre. Kjo maskotë do të dorëzojë atë mesazh të fuqishëm1.