Herolind Bytyçi
01.07.2019, 20:38

Teatri i Ëndrrave megjithatë vazhdon…

Ata janë këmbëngulës dhe duket se kanë vizion në projektet e tyre, që rrjedhimisht natyrshëm vërehet se ata duan ta përmbushin ëndrrën e tyre.

Së fundmi në Obiliq ata trajtojnë një temë të ndjeshme, e cila është ende problematike për shoqerinë tonë si: alkooli, droga dhe dukuri tjera të cilat sipas tyre janë simbolika e një krize familjare.

Astrit Bytyqi, regjisor i kësaj shfaqje dhe shfaqjeve të tjera nga ky teater, thekson se këto dukuri na motivojnë të krijojmë ide per ti realizuar si performanca artistike e deri tek shfaqjet të cilat do të realizohen në të ardhmen.

Perveq kësaj Bytyqi shtoi se problemi kryesor është mungesa e objektit të teatrit, përkundër se cilës ai dhe aktoret e rinj te Teatrit te Ëndrrave po ia dalin të bëjnë shfaqje që po pëlqehen shumë nga publiku.

Gjatë kohës qe kalova me Teatrin e Ëndrrave biseduam pak edhe me Burhan Sejdiun, aktorin me eksperincen më të gjatë në këtë teater.

Potenciali dhe kushtet që ofrojnë bizneset e Suharekës

Produktet gjithmonë janë prodhuar me një pasion të madh për luksin dhe rehatinë si dhe në përshtatje me prirjet më të fundit të dizajnit.

Ai tha se është mesuar shumë shpejt me rolin që i është caktuar për shfaqjen e Obiliqit e cila u shfaq muajin e kaluar ashtu si edhe me teatrin ne pergjithsi.

Shtoi se çdo moment në këtë teater është me shumë emocione dhe i mrekullueshem sikurse momenti i parë. Gjithashtu tregon edhe per angazhimet e shumta që do të pasojnë për të, por si më te rëndësishmit po i konsideron ato së bashku me Teatrin e Ëndrrave në kuadër të Diafestit dhe te Festarit.

Amfiteatri tek Gjimnazi “Jeta e Re” duket se edhe më tutje do të jetë “shtëpia” e tyre aktuale sepse Qendra Kulturore “Ukë Bytyqi” e cila përfshin edhe teatrin duket se nuk është afër ngase një gërmadhë aty flet per zgjatjen e kohes e cila ka dokumentacione të cilat kanë shqiptime tjera të cilat hudhin faje sa në Ministrinë e Kultures e sa në Komunën e Suharekës.

Megjithatë një gjë duket se nuk ndalet.Ai është vullneti i aktorëve nga Teatri I Endrrave.

Erza Xhemajliu