Zvicër, shtohen rastet e abuzimit psikologjik ndaj fëmijëve

30.04.2024

Numri i rasteve të abuzimit me fëmijët e regjistruar në klinikat pediatrike zvicerane u rrit në 2,097 në 2023, një nivel më i lartë i të gjitha kohërave. Kjo rritje e konsiderueshme (+13% nga viti 2022) është kryesisht për shkak të përmirësimit të regjistrimit.

Zvicër, shtohen rastet e abuzimit psikologjik ndaj fëmijëve Foto: Ilustrim

Rastet e abuzimit psikologjik që rezultojnë nga një fëmijë dëshmitar i dhunës në familje tani raportohen në detaje, raportoi të hënën grupi i mbrojtjes së fëmijëve Swiss Pediatrics në bazë të një raporti nga 19 klinikat pediatrike të vendit. Ky lloj rasti është rritur me 64%, në 185.

Ky lloj i veçantë i abuzimit psikologjik është regjistruar vetëm për tre vjet. Swiss Pediatrics shkruan se nuk ka gjasa që të ketë pasur një rritje reale të rasteve të këtij lloj abuzimi. Përkundrazi, rritja është për shkak të sjelljes më të mirë të raportimit dhe regjistrimit.

Megjithatë, “për një të mitur, dëshmimi i dhunës në familje është një barrë psikologjike që mund të ketë pasoja të rënda”.