[STATISTIKA] Cilat parti i kanë votuar qytetarët e Suharekës që nga viti 2000!

Deputetët e Kuvendit të Kosovës më datën 22 gusht me 89 vota pro kanë votuar shpërdarjen e legjislaturës së VI-të të Kuvendit që i ka hapur rrugë mbajtjes së zgjedhjeve të parakohshme.

Tashmë po dihet që vendi po shkon në zgjedhje ku qytetarët e kanë mundësinë për të votuar për partinë dhe deputetët në të cilët ata besojnë.

Por si kanë votuar qytetarët e Suharekës që nga viti 2000 deri në vitin 2017, cilat parti kanë marrë më shumë vota dhe cilat janë ndëshkuar mund ti gjeni në grafikonët më poshtë.

Dalja në zgjedhje që nga viti 2000 – 2017

Nga grafikoni lart shihet se që nga viti 2000 numri i qytetarëve me të drejtë vote është dyfishuar por numri i votuesëve nuk ka pësuar rritje.

Votat e secilit subjekt në zgjedhje lokale nga viti 2000 – 2017
Votat e secilit subjekt në zgjedhje parlamentare nga viti 2000 – 2017
PDK+AAK+NISMA (KOALICION) LDK+AKR (KOALICION)

* Të dhëna zyrtare nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve