Produkti i ri i Google do të përdorë AI për të përmirësuar sigurinë kibernetike

10.05.2024

Produkti i ri i kompanisë Google ka të bëjë me sigurinë kibernetike dhe bashkon projektet Gemini, Mandiant dhe VirusTotal.

Produkti i ri i Google do të përdorë AI për të përmirësuar sigurinë kibernetike Foto: Ilustrim

Njerëzit dhe kompanitë po përpiqen të gjejnë më shumë mënyra për të përdorur inteligjencën artificiale gjeneruese, kështu që Google planifikon të përdorë AI më shumë në fushën e sigurisë kibernetike dhe t’i bëjë raportet e kërcënimeve më të lehta për t’u interpretuar.

Google njoftoi një produkt të ri në fushën e sigurisë kibernetike – Google Threat Intelligence, i cili do të kombinojë funksionet e njësisë së sigurisë kibernetike Mandiant, inteligjencën e kërcënimit VirusTotal dhe modelin Gemini AI.