Prokuroria e Prizrenit kërkon paraburgimin e 6 personave dhe ngrit 10 aktakuza kundër 12 të tjerëve

Prokurori i Shtetit njofton opinionin publik se gjatë 24 orëve të fundit nga prokuroritë themelore janë ngritur tridhjetenëntë (39) aktakuza kundër dyzeteshtatë (47) personave, për vepra të ndryshme penale.

12.01.2022 / Kronika

Prokuroria e Prizrenit kërkon paraburgimin e 6 personave dhe ngrit 10 aktakuza kundër 12 të tjerëve
Foto: Ilustrim

Po ashtu, me urdhër të Prokurorit të Shtetit, janë ndaluar për 48 orë njëzetepesë (25) persona, si dhe janë bërë shtatë (7) kërkesa për caktim të paraburgimit të tetë (8) personave, të dyshuar se kanë kryer vepra të ndryshme penale.

Prokuroria Themelore në Prizren, gjatë 24 orëve të fundit, ka ndaluar një (1) person, ka bërë pesë (5) kërkesa për caktim të paraburgimit kundër gjashtë (6) personave. Po ashtu, kjo prokurori ka ngritur dhjetë (10) aktakuza kundër dymbëdhjetë (12) personave, të dyshuar për kryerjen e veprave të ndryshme penale.


Ndalimet e personave me urdhër të prokurorit:        

Prokuroria Themelore në Prizren, ka ndaluar një (1) person për veprën penale “Vjedhja e rëndë’’ nga neni 315 paragrafi 1 i KPK-së.

Kërkesat për caktimin e paraburgimit (apo masa tjera):

Prokuroria Themelore në Prizren, ka bërë pesë (5) kërkesa për caktim të paraburgimit kundër gjashtë (6) personave. Një (1) kërkesë për caktimin e paraburgimit ndaj një (1) personi për veprën penale “Vrasja e rëndë” në tentativë nga neni 173 lidhur me nenin 28 të KPRK-së dhe ‘’Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve’’ nga neni 366 i KPRK-së dhe (1) kërkesë për caktimin e paraburgimit ndaj dy (2) personave për veprën penale “Posedimi i paautorizuar i narkotikeve substancave psikotrope ose analoge” nga neni 269 lidhur me nenin 31 të i KPRK-së. Një (1) kërkesë për caktimin e paraburgimit ndaj një (1) personi për veprën penale “Kanosja” nga neni 181 të KPRK-së, një (1) kërkesë për caktimin e paraburgimit ndaj një (1) personi për veprat penale “Dhuna në familje” nga neni 248 dhe ‘’Sulmi’ ndaj personit zyrtar’’ nga neni 402 i KPRK-së, si dhe një (1) kërkesë për caktimin e paraburgimit ndaj një (1) personi për veprën penale “Dhuna në familje” nga neni 248 i KPRK-së.

Aktakuzat:    

Prokuroria Themelore në Prizren, ka ngritur dhjetë (10) aktakuza kundër dymbëdhjetë (12) personave, të dyshuar për kryerjen e veprave të ndryshme penale.                                 

Një (1) aktakuzë kundër dy (2) personave, për veprën penale “Kalimi i paautorizuar i vendkalimeve kufitare ose i vijës kufitare” nga neni 140 i KPRK-së.  

Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi, për veprën penale “Kanosja” nga neni 181 i KPRK-së.  

Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi, për veprën penale “Fotografimi dhe incizimet tjera të paautorizuara” nga neni 202 i KPRK-së.     

Dy (2) aktakuza kundër dy (2) personave, për veprën penale “Dhuna në familje” nga neni 248 i KPRK-së.     

Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi, për veprën penale “Tregtia e ndaluar” nga neni 299 i KPRK-së.     

Dy (2) aktakuza kundër tre (3) personave, për veprën penale “Rrezikimi i trafikut publik” nga neni 370 i KPRK-së.     

Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi, për veprën penale “Mospërfillja” nga neni 393 i KPRK-së.     

Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi, për veprën penale “Sulm ndaj personit zyrtar” nga neni 402 i KPRK-së.

Mundësi e mirë pune, Fabrika e Mobileve “TE NASERI” kërkon 50 punëtorë!

Fabrika e Mobileve ”Te Naseri” e cila gjendet në Zonën Industriale në Shirokë me një eksperiencë të gjatë në prodhimin...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *