Aksion policor në Prishtinë e Gjilan: Konfiskohen dy bunkerë dhe disa armë zjarri, arrestohen dy persona

26.04.2024

Policia e Kosovës ka njoftuar se ka zhvilluar një operacion policor në rajonin e Prishtinës dhe Gjilanit sot, i cili ka çuar me gjetjen e dy bunkerëve dhe disa armëve të zjarrit me municion.

Aksion policor në Prishtinë e Gjilan: Konfiskohen dy bunkerë dhe disa armë zjarri, arrestohen dy persona Foto: Ilustrim

Përmes një operacion policor të koduar ‘Baroni’ me urdhërese të lëshuar nga  Gjykata Themelore-Prishtinë, bëhet e ditur se janë kontrolluar 5 shtëpi banimi në rajonin e Prishtinës dhe një vilë (shtëpi mali) në fshatin Makresh-Gjilan.

Kontrollet e realizuara në këto lokacione kanë rezultuar me gjetjen e :

  • 2 (dy) Bunkerë (vende të fshehta, të modifikuara në mënyrë shumë profesionale për fshehjen e gjërave ilegale),
  • Armë automatike, një karikator dhe 31 fishekë,
  • Armë zjarri, një karikator dhe 17 fishekë,
  • Arme e gjuetisë, një karikator dhe 6 fishekë.
  • Armë zjarri, një karikator dhe 7 fishekë,

Në vendngjarje ka dalë njësia e teknikës kriminalistike dhe forenzikës e cila ka bërë fotografimin dhe konfiskimin e të gjitha dëshmive të gjetura si prova materiale.

Si rezultat i kësaj, Policia ka njoftuar se dy persona tashmë janë shoqëruar në stacion policor dhe me urdhër të Prokurorit, të njëjtit janë dërguar në mbajtje për 48 orë, teksa i dyshuari i tretë ndodhet në arrati.