Dita e tretë e dëshmisë së Zyrapit në Speciale

03.07.2024

Në Dhomat e Specializuara të Kosovës në Hagë sot do të vazhdojë procesi gjyqësor ndaj ish-krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasniqit.

Dita e tretë e dëshmisë së Zyrapit në Speciale Foto: Ilustrim

Sot është dita e tretë e dëshmisë së Bislim Zyrapit në Speciale.

Ndryshe dje ka vazhduar dëshminë Bislim Zyrapi, i cili gjatë dëshmisë së tij në Speciale iu përgjigjur pyetjeve të prokurores Clare Lawson. Dëshmitari Bislim Zyrapi pohoi se Jakup Kransiqi ka qenë zëvendëskomandant i Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së gjatë periudhës së 1998-së. 

Dëshmitari tha se Shtabi i Përgjithshëm ka pasur takime të vazhdueshme për shkak të situatës së luftës, mirëpo ato me komandantët e zonave ishin më të rralla.

Dëshmitari Bislim Zyrapi gjatë dëshmisë së tij ka treguar se ka pasur nofkën “Bisi” në kohën e luftës dhe se me këtë emër i është drejtuar Rexhep Selimi.