Hellosafe e rendit Kosovën në top 10 vendet më të pasigurta të pushimeve në Evropë

04.06.2024

Surpriza të reja në renditje: Më mirë të mos shkoni me pushime në këto vende, fillon shkrimin mediumi austriak OE24, duke renditur 10 vendet më të pasigurta për pushime në Evropë.

Hellosafe e rendit Kosovën në top 10 vendet më të pasigurta të pushimeve në Evropë Foto: Ilustrim

Vera është afër dhe shumë njerëz janë ende në kërkim të destinacionit të duhur për pushime. Nuk janë vetëm temperaturat e ngrohta dhe plazhet e bukura që luajnë një rol, por edhe siguria në shtëpinë tuaj të pushimit.

Shërbimi i krahasimit Hellosafe tani ka krijuar një renditje se ku mund të shtriheni në plazh pa frikë dhe cilat vende është më mirë të shmangni.

Sipas renditjes, vendet më të rrezikshme në Evropë janë, çuditërisht, Rusia, Ukraina dhe Bjellorusia. Vendet klasike të pushimeve si Franca, Qiproja dhe Greqia gjithashtu hyjnë në top 10. Nuk merret parasysh vetëm shkalla e krimit, por edhe rreziku i terrorizmit.

Këto janë vendet më të pasigurta

 1. Rusia
 2. Ukrainë
 3. Bjellorusia
 4. Kosova
 5. Franca
 6. Serbisë
 7. Qipron
 8. Bosnjë
 9. Greqia
 10. Mali i Zi

Nga ana tjetër, destinacioni më i sigurt i udhëtimit në Evropë është Islanda, e cila ka një shkallë veçanërisht të ulët të krimit. Në vendin e tretë pasojnë Danimarka dhe Irlanda. 

Këto janë vendet më të sigurta

 1. Ishulli
 2. Danimarka
 3. Irlanda
 4. Austria
 5. Portugalia
 6. Sllovenia
 7. Zvicra
 8. Republika Çeke
 9. Finlanda
 10. Kroacia

Sipas Hellosafe, Austria (vendi i 4-të) konsiderohet gjithashtu veçanërisht e sigurt.