Sa mjekë dhe infermierë u punësuan ndër vite në Suharekë

ASK ka publikuar raportin “Kosova në Shifra” 2019 në të cilin përmblidhen të dhëna statistikore në seri të ndryshme kohore, që kanë të bëjnë me Kosovën.

Informacionet statistikore, që janë paraqitur në “Kosova në Shifra” 2019 janë përgatitur në bazë të eksperiencës, bashkëpunimit me shfrytëzuesit dhe gatishmërisë së departamenteve të ASK-së, për t’iu përgjigjur në kohë dhe me cilësi kërkesave të përdoruesve.

Në bazë të të dhënave statistikore të siguruara nga SuharekaOnline që nga viti 2015-2019 janë nxjerrur shifra të sakta të të punësuarëve në Qendrën e Mjekësisë Familjare në Suharekë.

Që nga viti 2015 e deri në vitin 2018 në total numri i të punësuarëve në QKMF është i njëjtë.

Në vitin 2018 është rritur numri i stomatologëve për dy dhe numri i bashkëpunëtorëve shëndetësor/jo medicinal ndërsa është zvogëluar numri i infermierëve për 10.

Egzon Sadikaj nga Sopija është diagnostifikuar me kancer dhe ka nevojë për ndihmën tuaj

Të nderuar njerëz të vullnetit të mirë, i riu Egzon Sadikaj nga fshati Sopijë e Suharekës është diagnostifikuar me kancer. Shërimi i tij kërkon trajtim jashtë shtetit të Kosovës.

Ndërsa në vitin paraprak (2019) numri i të punësuarëve është rritur për 10 ku janë punësuar 5 mjekë dhe 9 infermierë.

© SuharekaOnline. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.