Pajisje Muzikore dhe Didaktike për Shkollën “Shkendija” Falë Bashkëpunimit të Komunës së Suharekës dhe USAID

21.06.2024

Komuna e Suharekës, në bashkëpunim me projektin “Agjenda e Kontratës Sociale” të financuar nga USAID, ka dhuruar sot pajisje muzikore dhe didaktike për shkollën fillore dhe të mesme të ulët “Shkendija”.

Pajisje Muzikore dhe Didaktike për Shkollën “Shkendija” Falë Bashkëpunimit të Komunës së Suharekës dhe USAID Foto: Ilustrim

Ky gjest përfaqëson një hap të rëndësishëm në përmirësimin e mjedisit mësimor dhe në promovimin e arsimit cilësor për nxënësit e kësaj shkolle.

Ceremonia e dhurimit u mbajt në ambientet e shkollës “Shkendija”, ku morën pjesë përfaqësues të komunës, përfaqësues të USAID, mësimdhënës dhe nxënës të shumtë. Pajisjet e reja përfshijnë instrumente muzikore të ndryshme dhe mjete didaktike, të cilat do të ndihmojnë në zhvillimin e aktiviteteve krijuese dhe edukative brenda shkollës.

Kjo iniciativë është vetëm një shembull i angazhimit të përbashkët të komunës dhe USAID për të përmbushur nevojat e komunitetit dhe qytetarëve përmes demokracisë së drejtpërdrejtë. Duke mbështetur projektet arsimore dhe duke investuar në pajisje moderne, synohet që të krijohen kushte më të mira për zhvillimin intelektual dhe kreativ të fëmijëve.

Në fjalën e tij, kryetari i Komunës së Suharekës, Bali Muharremaj, shprehu mirënjohjen për bashkëpunimin e frytshëm me USAID dhe nënvizoi rëndësinë e vazhdimit të këtyre iniciativave për të përmirësuar cilësinë e arsimit në komunë.