Ngjarjet që pritet të ndodhin sot në Kosovë

14.05.2024

Fondacioni “Hasan Prishtina”, fton të gjithë qytetarët të marrin pjesë në tubimin paqësor në kundërshtim të heqjes së emrit të Heroit Kombëtar Hasan Prishtina nga UP, – “Hasan Prishtina”. (Sheshi “Ibrahim Rugova” në Prishtinë, ora 09:00)

Ngjarjet që pritet të ndodhin sot në Kosovë Foto: Ilustrim

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, bën homazhe në përvjetorin e masakrave në Qyshk, Zahaq, Llabjan dhe Pavlan. (Ora 10:00).

Me rastin e Javës së Ndërgjegjësimit për Shëndetin Mendor, Ministria e Shëndetësisë organizon Tryezë të rrumbullakët, me moton: “Të veprosh më shumë për shëndetin mendor “, andaj ftoheni që të përcillni këtë aktivitet. (Hotel “Emerald”, Prishtinë, ora 10:00)

Mbahet eventi përmbyllës i projektit “Shërbime shëndetësore për fëmijë dhe të rinj me aftësi të kufizuara “ përkrahur nga Programi Rajonal për Demokracinë Lokale në Ballkanin Perëndimor 2 (ReLOaD2), financuar nga Bashkimi Evropian (BE). (Restorant “Natyra”, në Fortesë të Rahovecit, ora 10:30)

Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturё, Rini dhe Sport shqyrton vendimin e Qeverisë nr.10/165, datë 12.10.2023 për miratimin e Statutit të ri të Universitetit Publik “Hasan Prishtina” në Prishtinë si dhe Projektligjin nr.08/L-301 për ratifikimin e Marrëveshjes për njohjen e kualifikimeve profesionale për infermier, kirurg veterinar, farmacist dhe mami në kontekstin e marrëveshjes së tregtisë të lirë të Evropës Qendrore. (Kuvendi i Kosovës, salla N204, ora 10:00)

Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton Raportin me amendamente të Projektligjit nr.08/L-265 për regjistrin e pronarëve përfitues, si dhe Raportin vjetor të Agjencisë Kosovare të Privatizimit (AKP) për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 11:00)

Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale mban takim me përfaqësues të Shërbimit të Fizikës Mjekësore SHSKUK si dhe takim tjetër me përfaqësues të KOMF. Kuvendi i Kosovës, salla N303, ora 11:00)

Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione diskuton në Komision lidhur me rastet e dhunës në familje dhe dhunës në baza gjinore; Të ftuar: Përfaqësuesit kompetentë të Policisë së Kosovës për luftimin e dhunës në familje. (Kuvendi i Kosovës, salla N303, ora 13:00)

Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin Nr. 08/L-225 për Agjencinë e Inteligjencës dhe Sigurisë së Mbrojtjes, me raport amandamente të Komisionit Funksional për Çështjet e Sigurisë dhe Mbrojtjes, si dhe disa projektligje të tjera. (Kuvendi i Kosovës, salla N225, ora 13:00)

Komisioni për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim shqyrton Projektligji nr. 08/L-241 për Vlerësimin Strategjik Mjedisor, si dhe shqyrton Raportet me të gjetura për pronat e RTP dhe të Fakultetit Teknik nga deputeti Milazim Salijaj-raportues. (Kuvendi i Kosovës, salla N225, ora 13:00)

Komisioni Hetimor Parlamentar lidhur me nivelin e menaxhimit të marrëdhënies së punës të anëtarëve të Shërbimit të Jashtëm dhe zyrtarëve të Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Diasporës bën përcaktimin e listës së dokumentacionit. (Kuvendi i Kosovës, salla N204, ora 14:00)

Ministria e Ekonomisë përmes Projektit të Kosovës për Efiçiencë të Energjisë dhe Energji të Ripertëritshme i financuar nga Banka Botërore përmes kredisë IDA dhe zbatuar nga Ministria e Ekonomisë, bënë inaugurimin e renovimit të Objektit të Psikiatrisë së Fëmijëve dhe objektit të Psikiatrisë Intensive. (QKUK, objekti i Psikiatrisë së Fëmijëve, ora 14:00)

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, merr pjesë në lansimin e platformës dhe këndit të “Made in Kosova”. (Tech Park, Bërnicë, Prishtinë, ora 14:00)