Edhe 7 ditë deri në fund të procesit, ASK-ja u bën thirrje qytetarëve të regjistrohen

10.05.2024

Kur kanë mbetur vetëm edhe 7 ditë deri në përfundim të procesit, Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) u ka bërë thirrje qytetarëve që të regjistrohen.

Edhe 7 ditë deri në fund të procesit, ASK-ja u bën thirrje qytetarëve të regjistrohen Foto: Ilustrim

Në thirrjen e ASK-së thuhet se regjistrimi përveç se është obligim qytetar është edhe obligim ligjor.

ASK-ja ka lutur qytetarët që ta shfrytëzojnë këtë periudhë për t’u regjistruar. 

“Gjatë ditëve në vazhdim, Regjistruesi duhet t’ju kontaktojë për ta zhvilluar intervistën me Ju. Nëse nuk jeni kontaktuar deri më tani (nuk keni informatë se kush është regjistruesi/ja në zonën tuaj) luteni të kontaktoni komunën tuaj ose ASK-në”, thuhet në thirrjen e ASK-së.

Tutje thuhet se në secilën komunë është ndarë një numër telefoni për kontakt dhe se ASK-ja u ka sugjeruar komunave që numrin kontaktues ta bëjnë publik për qytetarë.

Në rast se nuk marrin ndonjë përgjigje nga komuna pas disa tentimeve, qytetarët thuhet se mund të kontaktojnë ASK-në në email  apo numra të telefonit që janë publik në faqen e tyre. 

Procesi i Regjistrimit të popullsisë ka nisur më 5 prill dhe do të përfundojë më 17 maj.