Presidenti Thaçi thirrje qeverisë që t’i mirëpresin kërkesat e SHBA-së Presidenti Thaçi thirrje qeverisë që t’i mirëpresin kërkesat e SHBA-së

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, ka shfrytëzuar 288 vjetorin e lindjes së presidentit të parë amerikan, Xhorxh Uashington, për t’i ftuar qytetarët dhe institucionet që të jenë të hapur dhe t’i mirëpresin këshillat dhe kërkesat e SHBA-së. Thaçi ka thënë se e ka dëshmuar historia, që rreshtimi ynë pranë popullit dhe shtetit amerikan i ka […]

Disa mënyra për të mbajtur nën kontroll diabetin Disa mënyra për të mbajtur nën kontroll diabetin

Diabeti është një sëmundje kronike, që ndodh kur pankreasi nuk prodhon insulinë të mjaftueshme ose kur trupi nuk mund ta përdorë në mënyrë efektive insulinën, duke çuar në nivele të larta të glukozës në gjak (hiperglicemi). Ka tri lloje kryesore diabeti: diabeti i tipit 1 (i quajtur “diabet i varur nga insulina”) shkaktohet nga mosprodhimi […]